Šis sluoksniuotas bananinis pyragas su šokolado ir graikinių riešutų plutele tikrai nepaliks abejingų. O smagiausia, kad jis itin greitai ir paprastai paruošiamas. Puikiai tinka tiek įprastai pasmaguriauti, tiek ir papuošti šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 1/4 stiklinės pusiau saldžių šokolado lašelių arba gabalėlių
- 2/3 stiklinės rudojo cukraus
- 1/2 stiklinės smulkintų graikiškų riešutų
- 1 v. š. cinamono
- 1 1/2 stiklinės miltų
- 1 v .š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. druskos
- 3/4 stiklinės cukraus
- 70 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 3 prinokusių bananų
- 3 v. š. jogurto arba rūgpienio.
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laispnių. Kepimo formą ištepkite sviestu. Šokolado gabalėlius, rudajį cukrų, smulkintus graikinius riešutus, cinamoną sumaišykite dubenėlyje ir atidėkite. Miltus, kepimo miltelius, druską persijokite. Sviestą ir cukrų sudėkite į smulkintuvą ir suplakite, sudėkite kiaušinį ir vėl paplakite. Tada sudėkite bananus ir plakite kol gausis vientisa masė. Sumaišykite šią masę su miltais. Pusę tešlos supilkite į kepimo formą. Suberkite pusę šokolado/rudojo cukraus/ graikiškų riešutų/cinamono mišinio. Supilkite likusią tešlą ir ant viršaus vėl užpilkite šokolado mišinio. Kepkite 45minutes 175 laipsnių orkaitėje. Išimkite ir atvėsinkite – jūsų bananinis pyragas paruoštas! Skanaus!
Kūrybiška idėja!
Jei norite dar labiau paskaninti šį pyragą ir suteikti jam dar daugiau bananų skonio, į vidurinį riešutų ir šokolado sluoksnį galite paberti ir „Karališki riešutai” džiovintų bananų gabalėlių. Originalu, bananiška ir labai gardu.