Juodos sezamų sėklos
€2.50 – €7.00
Svoris: 250 g, 500 g, 1000 g
Juodos sezamų sėklos – populiarus maisto pagardas Azijos virtuvėje. Gardinamiems patieklams suteikia subtilų riešutų poskonį ir traškumo. Puikiai tinka gardinti kepiniams, mėsos patiekalams, košėms, salotoms, desertams ir daugeliui kitų patiekalų.
Kilmės šalis: Indija
Sudedamosios dalys: sezamo sėklos. Galimi ŽEMĖS RIEŠUTŲ ir kitų riešutų pėdsakai.
Maistinė ir energinė vertė 100 g: 2426 kJ/587 kcal; riebalai – 49 g, iš kurių sočiosios riebalų rūgštys – 7.4 g, baltymai – 21 g, angliavandeniai – 9.9 g, iš kurių cukrus – 0.0, skaidulinės medžiagos 11 g, druska – 0.1 g.
Laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Turite klausimų, norite pasitarti ar užsisakyti? Susisiekite su mumis!
Tel. +370 631 32222
El. paštu: info@karaliskiriesutai.lt
Apie sezamo sėklas
Ar žinojote, kad įprastinės sezamo sėklos (šviesios) iš tiesų yra nuvalytos juodos sėklos. Juodas sezamas nuo šviesaus skiriasi ne tik spalva, skoniu, bet ir naudingomis savybėmis. Juodoje sezamo luobelėje yra šiek tiek daugiau maistinių medžiagų.
Sezamo sėklų skonis ypatingai atsiskleidžia jas lengvai pakepinus. Daugelyje patiekalų įprasta naudoti būtent kepintas sezamų sėklas.
Dar viena paslaptis, kad sezamų sėklų maistinės medžiagos geriau įsisavinamos, jei prieš vartojimą sutrinamos arba sumalamos.